Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

„Тодор Батков: Левски е най-ощетяваният отбор у нас”, съобщава на първата си страница вестник „7 дни спорт”.
Собственикът на Левски Тодор Батков е убеден, че титлата този сезон ще бъде решена на дербито в Разград срещу Лудогорец. Той обаче не отписва ЦСКА, Литекс и Ботев Пд, които според него може да се намесят в борбата. Батков е категоричен, че Левски е най-тормозеният тим в първенството.
– Ние сме един от най-ощетяваните състави. Имахме две скандални съдийства във важни мачове, което предизвика и моята гневна реакция. Не се уморих след 15
години в българския футбол. Явно съм такъв човек и не мога да мълча, когато се надсмиват над най-обичания отбор – заяви Батков.
Собственикът на Левски отрече, че е във война с Наско Сираков. Според него всички като Наско, които мислят доброто на клуба, са добре дошли на Герена.
Майкъла: ЦСКА не се бори за титлата
Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла е на мнение, че в момента целта пред отбора не е да се бори за титлата. Според него най-належащо на Армията е да се оправят стадионът, базата в Панчарево и да се възроди школата. Осигуряването на нормален бюджет и привличането на повече български футболисти също са приоритети на ЦСКА.

На първа страница на вестник „Футбол” четете:
Левски може да има нов собственик до края на годината
В ексклузивно интервю за TV 7 собственикът на Левски Тодор Батков призна, че е твърде вероятно още до края на тази година клубът да има нов собственик! Мустакатият адвокат обясни, че ще бъде увеличен капиталът на акционерното дружество, което ще означава, че той ще притежава 99 % от акциите, когато това стане факт. В момента руската банка „ВТБ Кепитъл” проявява интерес към закупуването на „синия” клуб, а Тодор Батков не отрече възможността именно руската банка да бъде новият собственик. Към този момент адвокатът не смята да се оттегля напълно от клуба, но може би обмисля тази идея в по-далечното бъдеще.
„Левски ще разполага с годишен капитал от 20 милиона лева и дългосрочни активи за 40 милиона. Клубът спокойно ще може да бъде кредитиран от банки” – подчерта Батков.
И докато в Левски сякаш могат да бъдат спокойни за финансовата си стабилност, президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че очаква въпросът с телевизионните права да бъде разрешен окончателно още тази седмица. „Остават 20 кръга до края на шампионата, започват и двубоите от турнира за Купата на България. Още днес или утре ще имаме офертите от телевизиите” – обеща Михайлов. Той допълни, че дербито ЦСКА – Левски е било излъчвано напълно безплатно по БНТ, тъй като държавната телевизия имала да си взема един мач от миналия сезон.
Тодор Батков: Титлата се решава в 13-ия кръг!
Собственикът на Левски Тодор Батков потвърди, че Илиан Илиев няма да бъде сменян въпреки загубата от ЦСКА. Адвокатът разкри също, че негова лична мечта като президент на „сините” е разгромна победа над вечния враг.
„Една загуба от ЦСКА се преживява трудно, лекува се с победи,” заяви Батков пред ТВ 7. „Едно от нещата, които ми липсват като президент на Левски, е разгромна победа над ЦСКА. Иначе всичко друго, което може да си пожелае президент на водещ роден отбор, сме го постигнали. Мисля, че ще го дочакам. Това е от 4-0 нагоре. Аз обичам Ботев (Пловдив), дядо ми беше голям техен привърженик, като дете не пропусках тренировка, мач. Искам да уточня, че в началните класове, беше модно да си привърженик на голям столичен отбор и в нашия клас доминирахме феновете на Левски. В Пловдив все пак повече харесват Левски в сравнение с ЦСКА. Хареса ми Ботев в мача с „червените” – първото полувреме и началото на второто особено. Нещата там са много правилни, работи се. Тази година имат шанс за шестицата, както и дори за евроквоти, но според мен борбата за тях ще е между Лудогорец, Левски, ЦСКА, Литекс и Черноморец. Лудогорец ни е основният фаворит за титлата. Ще се решат нещата в 13-ия кръг.” Батков отхвърли спекулациите, според които има организация „сините” да станат шампиони.
„Не мисля, че има такава организация, която да има за цел да направи Левски шампион,” допълни мустакатият юрист. Ние сме най-ощетяваният отбор. Не мога да търпя мачовете с Литекс и Локомотив. Това са мачовете, в които ни порязаха предубедено, не е некадърност. Явната цел беше да спрат отбора в постигането на 3 точки…. Не мога да си обясня поведението на Левски в мача с ЦСКА, аз бях шокиран. Причината явно е в голямото напрежение, в гонитбата с Лудогорец, две трети от титулярите са нови футболисти, още не са свикнали с обстановка, публика, не са осъзнали какво е дербито с ЦСКА. Ние изпуснахме маята, аз си представях Левски по друг начин – 3-4 класни чужденци, но всички други наши момчета, от школата. Всички решения минават през мен, аз с оперативна власт не се занимавам. Не казвам че сме сбъркали със селекцията. Прохазка и Жоао Силва определено имат бъдеще в Левски, просто трябва да намерят място. Надявам се юношите да получават повече шанс и да ги налагаме. Публиката обаче не ни дава кредит на доверие, да градим отбор, едва ли не още 1-2 години да градим отбор и да сме „на сухо”. Целите на Левски винаги са титла, купа и победи над ЦСКА. Илиан Илиев е прекрасен треньор, той го доказва, не мислим за смяната му. Напоследък прекалихме със смените на треньорите”, каза той.

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Стойчо даде 10 имена на Паро
Шефът на Селекционния съвет на ЦСКА Аспарух Никодимов е получил списък с 10 имена, които попадат в трансферните планове на „червените”, научи „Меридиан Мач”. Става въпрос за българи, сред които са Александър Александров от Черно море и Стефан Велев от Берое, както и уругваецът Игнасио Лорес Варела от Ботев (Bp). Постовете, на които се търсят играчи, са в защитата, вътрешен халф и плеймейкър.
Скаутите на ЦСКА -Аспарух Никодимов, Стоян Йорданов и Христо Маринчев, тръгват на лов за таланти още от вторник, когато са първите двубои за Купата на България.
“Ще наблюдаваме българи. Това е пътят. Чужденец ще вземем само ако е с класа над нашите футболисти”, каза Никодимов пред “Меридиан Мач”.
Кривия: Рано или късно Ботев ще е шампион
Спортният директор на Ботев (Пд) Александър Александров бе гост в предаването „Зона Спорт” по bTV Action, където разкри, че въпреки критиките към него, е амбициран и се надява Ботев (Пд) да стане шампион.
„За четири месеца трудно се гради отбор, но се вижда, че вървим по правилния път, и рано или късно Ботев ще стане шампион, защото аз съм амбициозен”, каза Кривия. Шефът на „канарчетата” коментира и поста си в клуба:
„Бързо влязох от едното русло в другото. Имам още доста неща да уча, като например да бъда по-сдържан, но това с времето”, допълни Александров. Кривия разкри и слуховете около треньорския пост с Ферарио Спасов:
„В Ботев има йерархия, имаме си собственик, президент, директор и треньор. Ферарио е правилният човек, щом сме го избрали”, завърши спортният директор.
Александър Александров-Кривия показа и изключителен усет при селекцията на Ботев (Пловдив). Привлечените през лятото футболисти се представят на добро ниво и дърпат „жълто-черните” напред в класирането.
Феро взе младежки национал
Старши треньорът на „канарчетата” Ферарио Спасов привика национала Владимир Айтов в първия отбор. Младокът, който попада във формацията на Методи Деянов до 17 години, ще води подготовка вече само с батковците. Доброто представяне на младите български таланти не остана незабелязано от Ферарио Спасов. Той е доволен, че школата на Ботев (Пловдив) е извадила поредния си талант. Младият Айтов трябва да тренира с представителния тим, защото така по-бързо ще привикне с новата обстановка. Развитието на младите таланти е приоритет за „жълто-черното” ръководство.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Левски с нови собственици
Президентът на Левски Тодор Батков разкри, че през декември клубът може да се сдобие с нови собственици. “До края на годината трябва да решим важен въпрос – изтича гратисният период за финансовия феърплей, въведен от фИфА. Трябва да вкараме в капитала всички задължения, които клубът има към отделните физически лица – мене, и юридически лица – мои фирми. В момента Левски е 90% мой, но ще стане към 99,9%. Възможно е да влязат и други акционери. Евентуално ще има промяна на някакъв пакет от собствеността. През декември ще вдигнем с 20 милиона капитала на Левски”, каза Батков пред TV 7.
Очаква се въпросният пакет акции да премине в ръцете на Иво Тонев или при благодетелите, които стоят в сянка. При всички положения обаче идеята е Тонев еднолично да започне да управлява Левски. В момента той съгласува решенията си с Батков. Това обаче съвсем скоро ще се промени.
Паро гледа играч на Берое
Новият главен мениджър на ЦСКА Аспарух Никодимов изгледа в събота мача Берое – Пирин ГД, завършил с успех на гостите с 3:2. Паро бе на стадиона в Стара Загора по две причини. От една страна, за да наблюдава играта на два от предстоящите съперници на червените до края на полусезона и, от друга, да проследи отблизо изявите на един от футболистите на домакините. Става въпрос за български състезател на Берое, който представлява интерес за скаутите на ЦСКА и е възможно да бъде привлечен на полусезона. Никодимов изготви вчера доклад за видяното в Стара Загора и днес ще го предостави на треньора Стойчо Младенов и ръководството на клуба.
Както е известно, през миналата седмица Паро бе назначен за главен мениджър и шеф на скаутското звено на армейците, в което влязоха Христо Маринчев и Стоян Йорданов. Във всеки кръг от А група Никодимов ще гледа поне по един мач на живо и ще има конкретни задачи, които му се дават от треньора Младенов и изпълнителния директор Георги Илиев-Майкъла.