Левски дава премии на трети отбори да спират Лудогорец в А група

Левски ще премира трети отбори в битката за титлата срещу Лудогорец. Това обяви президентът на “сините” Тодор Батков в специално интервю за ТV7.

Адвокат Тодор Батков намекна в интервюто, че ЦСКА е бил стимулиран именно от разградския тим за победата си над Левски в дербито на 9-тия кръг на А група,NOVSPORT.COM

“Не изключвам и ние да почнем да премираме. И… ние да започнем да премираме”, обяви босът на „сините” като с това „и” подчерта, че други отбори преди Левски имат такава практика.

Батков с усмивка обясни, че Левски ще обявява официално кога дава премии за съперник на Лудооггрец още преди мачовете. „Да, ще го правим официално, както го правят Барселона и Реал. Това не е препоръчително, но не е забранено”.

Той има информация, че Лудогорец е дал премия на ЦСКА за победата над Левски, но по тази тема промълви: „Ще пропусна отговора на тоя въпрос, макар че имам информация.”

От думите на Батков стана ясно, че играчите на Левски не са били директно глобени за поражението от ЦСКА, но допълнителните финансови стимули са им били спрени. Ако Левски завърши на първо място есенния полусезон в А група, „сините” ще получат накуп всичките си финансови стимули, които са бонуси към основната заплата