Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport.net
Цвети с велик обрат, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Най-добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова направи обрат от 0:1 до 2:1 сета срещу китайката Цзе Джън в първия си мач от Турнира на шампионките в София. Днес тя ще се изправи срещу Мария Кириленко.
Бунт в Миньор, мачът с Етър под въпрос
Бунт разтресе Миньор ден преди мача за Купата на България с Етър. Половината играчи на тима отказаха да се качат на лагер, тъй като имат да получават по 2 заплати. Ръководството на клуба също трябва да погаси съдийски такси и други задължения към БфС. Дали ще се играе двубоят, ще стане ясно днес.
Французин осъди ЦСКА за €110 000
ЦСКА понесе сериозен удар преди мача с Лудогорец, след като бе осъден от фИфА заради бившата си звезда Елиот Гранден.
Съдия Джеф Томпсън постанови „армейците” да платят 110 000 евро на мениджъра на французина Лоик Бенсаид. Агентът бе подал иск до фИфА, след като е получил само 20 000 евро от договорените 130 000 за довеждането на бившия играч на Марсилия преди 3 години. ЦСКА може да обжалва в Арбитражния съд в Лозана, но няма шанс да спечели. Клубът трябва да плати сумата до месец, като в противен случай фИфА ще заведе поредна процедура срещу „армейците”.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
ВКР ще спаси червените
Някога във Военното контраразузнаване (ВКР) нямаха кой знае колко работа. Затова следяха дали играчите на ЦСКА не са обърнали една мастика повече. Днес футболистите не пият мастика, а уиски, но яко и пак някой трябва да ги дебне. Затова Георги Илиев ще възражда ВКР – Временно Келнерско Разузнаване. То ще бори чуждестранните некадърници в червени екипи, които изкарват заплатите си, играейки не на терена, а в “Син Сити”. И ще ги пребори с келнерките. Защото както жена може да те натопи, никой друг не може. А след Майкъла е време и Левски да ги атакува тези в дискотеките. Защото и на Герена играят като пияни.
ЦСКА вербува шпиони сервитьорки. Директорът на ЦСКА Георги Илиев продължи с оздравителните процедури в клуба. На мушката на Майкъла сега са разпасаните играчи на Стойчо Младенов.
– В нашия клуб всички са с железни договори, седят си на Царско село, почиват си. За мен лагерите са излишни, защото натоварват бюджета и няма полза от тях. Ако ти си професионалист, като в 23:00 часа не си се прибрал и си някъде по заведенията, глоба 50% от заплатата. На втория път марш от България. Мисля да обявя награда, ако някой ми подскаже за играчи на ЦСКА в дискотека. И комисионни на сервитьорки обещавам, ако с информация помогнат да елиминирам тези хора от клуба -категоричен бе Георги Илиев пред TV7.
Цвети удари китайка на старта
Цветана Пиронкова спечели първия си мач на Турнира на шампионките в „Арена Армеец”, след като надделя с 2:6, 6:4, 7:6 (4) над Цзе Чжън (Кит) в драма, продължила над 3 часа. Българката изпусна да затвори мача при 5:3 и свой сервис в третия сет, но успя да вземе решителния тайбрек.
– Благодаря на публиката, без вас нямаше да успея – призна разплаканата Цвети след мача. Днес от 18:15 ч. тя излиза срещу Мария Кириленко (Рус) във втория мач от група „Средец”.
В другата група Роберта Винчи (Ит) би с 6:1,6:2 Даниела Хантухова (Слвк).

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Бунт в Миньор преди Левски
Половината футболисти на Миньор вчера са отказали да се качат на лагер преди двубоя за купата с Етър. Това се случва 4 дни преди мача с Левски, за който перничани очакват солидни бонуси от трети отбор. За бунта при чуковете разкри председателят на общинския съвет в Перник Владислав Караилиев. Играчите са бойкотирали и тренировката. Тя е продължила цели 4 часа, 3 от които футболистите са прекарали в съблекалнята. Състезателите обяснили действията си с аргументите, че им се дължат по две заплати, а в същото време неяснотите около бъдещето на клуба продължавали. Състезателите настояват за незабавна среща с кмета Росица Янакиева.
Според официално писмо на БфС Миньор трябва да внесе до петък в централата около 25 000 лв. В противен случай отборът е заплашен да бъде изваден от А група и турнира за купата.

Лудогорец атакува и внимава за Платини
Лудогорец u ЦСКА ще подновят съперничество си днес. Този път зелени и червени ще преплетат шпаги в турнира за Купата на България. Двубоят ще бъде епизод 4 от дуела между тях през последните 12 месеца. Шампионите влизат с разклатени позиции в дербито с ЦСКА. Зелените загубиха в последния си мач от първенството в Бургас от Черноморец. Звучният шамар, който отнесоха на “Лазур”, ще внесе допълнително напрежение в тима на Ивайло Петев, но и мотивация. Разградчани ще търсят да решат сблъска още на собствен терен и няма да изневерят на атакуващия си стил. Треньорът ще направи няколко промени в състава си спрямо последната среща. Той смята да заложи в центъра на отбраната на тандема Барт – Гулдан. Двамата не играха заедно в последния мач, след като словакът бе пратен на пейката заради грешката си във Враца. Вместо него на терена бе Козмин Моци, който бе неубедителен. Петев умува и кого да пусне под рамката на вратата. Специалистът не е останал особено доволен от Чворович в последните мачове. Затова най-вероятно Голубович ще се завърне в стартовата единайсеторка. В предни позиции Миро Иванов ще заеме мястото на Франк Гуела на левия фланг на атаката. Така зелените ще излязат с поне девет от 11-те играли в шампионския мач с ЦСКА през месец май.
Стойчо Младенов също има дилеми преди двубоя. Екзекутора на Ливърпул се чуди за опорен халф и дясно крило. Срещу Ботев Пд на фланга игра Нджонго Присо. Той обаче не донесе нужната острота на атаките, заради което може да изпадне от състава за сметка на Сержиньо. В центъра на терена Стойчо умува кой да започне до Лукас Саша. Най-вероятно партньор на нисичкия халф ще е Тошко Янчев. Има вариант обаче вместо капитана да играе Александру Пакурар. Това ще доведе до някои вътрешни размествания при червените. Мадагаскарецът Анисе ще бъде върнат в ролята на опорен халф, а румънецът ще играе зад Мишел Платини. Именно бразилският таран стряска съня на шампионите. Затова Ивайло Петев е обърнал сериозно внимание на защитата през седмицата. На разположение на Младенов ще бъде и Бандаловски, който изтърпя наказание, заради което пропусна мача с Ботев Пд (1:1).