Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

офия. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Ристосков на война с ЦСКА: Майкъла е слагач и заешко сърце” , съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач”
Футболният съдия Христо Ристосков атакува зловещо изпълнителния директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла. „Кой си ти бе, Михаил (б.р. – явно той има предвид Майкъла), комунист, заешко сърце, слагач на силните на деня, подмаз-вач и подлизурко”, написа реферът на профила си във „Фейсбук”. Както е известно, от „Армията” пуснаха жалба срещу Ристосков, а Майкъла бе най-деен в нападките си към съдията. „Дните ти в ЦСКА са преброени, понеже за нищо не ставаш. Навремето ролята ти в националния отбор беше да продадеш някой чифт дънки на черно. Това поне го можеш, защото играеше с ботуши”, пише още в съобщението. „Празнодумко, лопоторко, говориш само глупости, без да казваш нищо”, продължи атаката си Христо Ристосков. Основният повод за прехвръкналите искри между двете страни се оказа недадената дузпа за ЦСКА срещу Лудогорец в 58-ата минута на мача за Купата на България (1:2). Тогава Алекс Барт изнесе здраво звездата на „червените” Мишел Платини, но вместо съдията да посочи бялата точка, той даде жълт картон за симулация на бразилеца, за реплика на Иван Бандаловски, а за капак изгони от пейката помощник-треньора на ЦСКА Анатоли Нанков.
Заплахите на Ристосков обаче не спряха дотук. Той заяви, че ще подаде жалба срещу съдийския наблюдател Кольо Данев, който даде ниската оценка 7,4 за съдийството в Разград. „Ще подам жалба в арбитражния съд в Лозана срещу оценката на съдийския наблюдател”, завърши той.
„Скандал с билети в Пловдив” , съобщава още изданието. Най-обсъжданата тема от няколко дни под тепетата е как да се сдобиеш с билет за дербито Локомотив (Пловдив) – Ботев (Пловдив). След огромния интерес и черната борса се оказа, че част от ценните хартийки са били скрити. Ръководството на „черно-белите” се страхувало от пробив от страна на феновете на Ботев. Първоначалната идея е била скатаните талони да бъдат раздадени на фенклубовете, но се оказало, че при тази система те не са били разпродадени. Така от вчера на касите на „Лаута” се продават свободно билети за дербито. Това ще продължи и днес от 8:00 до 12:00 часа. Привърженици на Ботев също ще могат да се сдобият с билети. Със сигурност стадионът ще се изпълни до краен предел независимо от душманското разпространение на ценните хартийки.
В същото време треньорът на „жълто-черните” Ферарио Спасов не е удовлетворен от това, че отборът му е смятан за фаворит в дербито срещу Локомотив. На пресконференция специалистът разкри, че не обръща внимание на подобни спекулации.
„Приказките, че сме фаворити, ми минават покрай ушите”, каза Спасов.
Специалистът иска отборът му да бъде разкрепостен и да не се поддава от напрежението от трибуните.
„Разучихме добре силните и слабите страни на Локомотив. Имаме основание да победим съперника на негов терен. Най-важното за нас е да не се поддадем на напрежението, съпътстващо подобен род мачове. Футболистите трябва да се концентрират върху изявите си и да разкрият потенциала, с който разполагат”, коментира стратегията си преди двубоя Ферарио Спасов.
„Победител ще е този, който първи съумее да тушира напрежението. Ще се изправим срещу отбор, който не по-малко желае трите точки. Този двубой е всичко за нашите фенове, така че съм оптимист”, завърши треньорът.
”Илиан Илиан изригна: Някои хора нямат място в Левски!” , съобщава още вестник „Меридиан мач” Треньорът на Левски Илиан Илиев изригна срещу част от играчите в клуба преди днешното гостуване в Перник. Специалистът обяви, че някои от футболистите нямат място в клуба. „Още в понеделник говорих с футболистите, че ако четат някакви неща по медиите и си позволят това да им влияе, то те не са за Левски”, обяви Илиан на редовния си брифинг. Той обърна поглед и към днешния мач с Миньор, признавайки, че всяко гостуване в Перник е специално за тима му. „Всички мачове на другите отбори с Левски се чакат с нетърпение. Това е добре за нас. По този начин отборът ни израства. За хората в Перник гостуването на Левски е нещо повече от футболен мач. Запознахме новите футболисти с особеностите на този двубой. Трябва да сме по-агресивни и да търсим топката. Миньор запази състава си от миналата година и е труден за побеждаване. Там имат хора, които искат да играят футбол. Гледах ги внимателно срещу Славия и се опитваха да владеят топката”, добави Илиев. „Всеки един мач е изключително важен и след всяка загуба могат да се случат катаклизми. Поражението от ЦСКА е твърде скоро, за да си позволим да подхождаме аристократично и да подценяваме който и да е съперник. Основната ми забележка към моите футболисти е, че трябва да се влагат малко повече в дефанзивен план”, допълни специалистът.
В заключение той благодари на феновете, които му подариха значка с лика му. „Знаех за това нещо. От фенклуба ми я дадоха още преди мача с ЦСКА. Това е признание за моята работа, тази на колегите ми, с които играх през годините, и треньорите ни тогава. Вече съм на друга длъжност тук и трябва да се доказвам като треньор. Ако искам да получа значка като треньор, трябва да дам много повече”, завърши Илиев.
„10 000 гледат Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив)”, съобщава вестник „7 дни спорт” Пълен стадион чакат днес в Пловдив за дербито между Локомотив и Ботев. Вчера преди обяд всички билети за мача на „Лаута” свършиха. В града дори тръгна слух, че домакините са пласирали по-малко пропуски заради разпитите на феновете. „Черно-белите” обаче отрекоха и заявиха, че са продадени всички 9800 билета. Заради големия интерес днес до обяд ще се продават още билети, а на стадиона ще пуснат още публика. Така бройката ще надхвърли 10 хиляди.
За двубоя между двата пловдивски отбора са ангажирани над 500 полицаи и жандармеристи. Специално за дербито пристигат и униформени от столицата, които да се грижат за реда в града.
Двамата треньори Стефан Генов и Ферарио Спасов нямат големи проблеми и излизат с всичко най-добро. Наставникът на символичните гости обяви, че тимът му не може да бъде смятан за фаворит, въпреки че се намира по-напред в класирането. Срещата е днес от 14:30 часа.
„Уволняват бойкотиращите дисциплинарно”, съобщава още изданието. Миньор ще се опита да уволни дисциплинарно четиримата футболисти, бойкотиращи мачовете на тима в знак на протест за неизплатените им заплати, съобщиха от клуба. След като карето отказа да излезе срещу Етър за Купата на България, Крум Бибишков, Милен Василев, Борислав Стойчев и Ванчо Траянов, няма да излязат на терена и в днешния двубой от 11-ия кръг на “А” група срещу Левски. Бибишков, Траянов, Стойчев и Василев бойкотираха мача заради две неиздължени заплати и липса на яснота за бъдещето на отбора. Първите трима от тях са капитани на „жълто-черните”.
„Аржентинец взе №9, чака дебют за ЦСКА”, съобщава още вестник „7 дни спорт” . ЦСКА има нов №9, това е аржентинецът Себастиан Скиорили. Крилото най-накрая бе картотекиран и вече може да играе в официални мачове с червената фланелка. Нисичкият Скиорили попадна в групата за домакинството на Монтана днес и има вероятност да запише първи минути за червените като резерва. „Пропусна голяма част от полусезона и има да наваксва много. Но мисля, че с амбиция и желание може да компенсира доста неща на терена”, сподели треньорът Стойчо Младенов по адрес на аржентинеца, който облича фланелката с №9.
„Иво Тонев: Нямаме връзка с бойкота в Миньор”, съобщава на първата си страница вестник „Тема спорт” Силната фигура на „Герена” Иво Тонев заяви, че клубът няма нищо общо с отказа на най-добрите футболисти на Миньор да играят в днешния сблъсък. Аут от най-чакания мач в Перник са Крум Бибишков, Ванчо Траянов, Милен Василев и Борислав Стойчев. „Нямаме нищо общо с четиримата. Това са си техни работи. Имаме прекалено много проблеми да решаваме, за да се занимаваме с глупостите на Миньор. Левски не го интересува какво мислят другите и какво правят останалите. Да не ни свързват въобще с тях. Готвим се за сериозен и тежък мач. Там няма да е никак леко”, каза Тонев по повод слуховете, че „сините” са в основата на бойкота, както и че ще привлекат Василев и Стойчев. Перничани се скриха преди двубоя в баровския столичен комплекс „Царско село”, въпреки че финансовото състояние на клуба не е никак добро.
„Локомотив (Пловдив) разчита на мъстта на Курдов”, съобщава още изданието. Треньорският щаб на Локомотив (Пловдив) възлага големи надежди на нападателя Атанас Курдов. Стефан Генов и помощниците му са на мнение, че юношата на „сините” ще бъде амбициран да накаже бившия си тим, Курдов бе освободен от „жълто-черните” през лятото и дори влезе в открит конфликт с назначения за спортен директор негов съотборник Александър Александров. Може би и заради това Курдов бе приет добре от феновете на Локомотив, въпреки че на практика смени Ботев директно с любимия им тим.
Нападателят е нахъсан до краен предел, още повече че до момента не се е разписвал с „черно-бялата” фланелка. До момента той е изиграл 6 мача за тима от „Лаута”, но все още търси първото си попадение. Очаква се Стефан Генов да заложи по десния фланг на защитата на опитния Костадин Марков. През седмицата защитникът лекува контузия, но ще стисне зъби и ще играе. В центъра на отбраната ще са Кирил Котев и Мартин Кавдански, а вляво Диего Фераресо.
В полузащитата ще действат Даниел Георгиев, Николай Дюлгеров и Христо Златински, а на крилата ще са Абушев и Маламов.
Старши треньорът на Ботев Ферарио Спасов няма да прави промени в състава за дербито в сравнение с мача с ЦСКА. В отбрана феро не смята да рискува и най-вероятно ще остави възстановилия се капитан Асен Караславов на резервната скамейка за сметка на Ангел Рахов. Последният се справя отлично и вече набра самочувствие и опит. В средната линия „жълто-черните” ще разчитат най-много на Иршак u Паласуелос, както u на младата си надежда Тодор Неделев. В атака безспорни са Иван Цветков и Вандер Виейра. Именно от двамата се очаква да идват креативните неща в нападение.
”Сержиньо и Пакурар титуляри с Монтана” , съобщава още „Тема спорт” . Сержиньо и Пакурар ще излязат като титуляри за ЦСКА в мача с Монтана. Двамата Влизаха като резерви в последните мачове на „червените”, но този път ще получат шанс да започнат в стартовия състав. Пакурар ще замени наказания Анисе на позицията зад централния нападател. Сержиньо пък ще действа по левия фланг на атаката за сметка на Нюажи.
С проблеми от мача в Разград е Мишел Платини. Бразилецът до последно ще бъде под въпрос и ако Стойчо Младенов реши да не го пуска сред титулярите, на върха на атаката на ЦСКА ще застане или Нюажи, или Тасио. Тогоанецът игра на тази позиция във вечното дерби с Левски, а в останалите срещи, в които бе използван, действаше на крилото.
В групата за двубоя попадна и Себастиян Скиорили. Той бе картотекиран в петък и най-вероятно ще дебютира още днес, като ще се появи на терена в хода на двубоя.
В ариергарда и централната двойка бранители Стойчо Младенов няма да прави промени. Съществува малка вероятност Тодор Янчев да получи почивка, тъй като ще му е трудно да изиграе трети официален мач в рамките на една седмица.
В осакатен състав излиза Монтана при гостуването си на ЦСКА. Проблемите на старши треньора Атанас Джамбазки са в защитната линия. Мартин Ковачев е наказан, а другият централен бранител Милен Лахчев не успя да се оправи от грипно заболяване, което го мъчи вече втора седмица. Така че на този пост остана единствено Мартин Сечков. Димитър Илиев или Димитър Петков може да му партнират. И десният бек Георги Мечечиев има проблеми с дясното коляно, но при създалата се ситуация ще играе на инжекции. В лявата зона на отбраната поради разтежение ще отсъства Антон Личков. Там ще играе Виктор Дениран. Монтана ще търси да извлече максимума от мача с ЦСКА, но с тези проблеми задачата ще е много трудна