Битката за Пловдив остана без победител

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) завършиха 2:2 в наелектризиращ двубой от 11 кръг на “А” група, игран на стадион “Локомотив” в парк Лаута. Пред изключителни 10 хиляди фенове на съоръжението двата тима сътвориха сблъсък от величина, излизаща извън рамките на България. Още преди да е изтекъл четвърт час Локо поведе с красив гол на Абушев след самостоятелна акция, но с два гола на Тодор Неделев гостите обърнаха до 60-та минута. “Канарчетата” останаха с човек по-малко на терена след изгонването на Грънчаров около 25 минути преди края и “смърфовете” се добраха до 2:2 с второ попадение на Рангел Абушев шест минути преди края на редовното време. Абушев можеше и да реши срещата за 3:2 в последните секунди, но стреля неточно с глава в най-важния момент. NOVSPORT,COM

 

Двата отбора се вкопчиха един в друг още в първите секунди след началния съдийски сигнал на Станислав Тодоров. В началото на срещата феновете на двата тима създадоха рядко виждана по българските стадиони астмосфера, като оставаше само продукцията на терена да догони представянето им. Още във 2-та минута пред защитника на Ботев Грънчаров се откри добра възможност за удар, но той с глава не успя да затрудни стража на Локо Господинов.

 

В следващите моменти ботевистите сякаш изглеждаха малко по-концентрирани в атаките си, но получиха сериозен удар в 13-та минута. Тогава Абушев получи и овладя по много красив начин дълго подаване, като с едно докосване преодоля левия защитник на „канарчетата“ Енрике. Абушев почти загуби топката, но успя бързо да се възползва от неразбирателство между Тодор Неделев и Грънчаров, като открадна топката и с диагонален удар по земята откри за 1:0 от около12-13 метра.

 

След попадението футболистите на Ферарио Спасов се настървиха още повече, като най-дейни в предни позиции бяха Неделев, Цветков, както и бразилеца Вандер Виера. По-малко от 10 минути след като получи гол, отборът на Ботев успя да се върне в мача, благодарение на любимеца на феновете Тодор Неделев. Тошко се възползва по страхотен начин от една случайно попаднала в краката му топка след центриране на Виера и избиването ѝ от бранителите на Локо. Неделев  пое добре кълбото и с диагонален удар по земята с левия крак го прати в долния ляв ъгъл на вратата на Господинов през трима души, за да изравни за 1:1.

 

Десетте хиляди зрители на стадион „Локомотив“ в парк Лаута станаха свидетели на множество центрирания и твърда игра, но след гола на Неделев, който бе първи за него в битката за Пловдив с мъжките формации, нещата сравнително се поуспокоиха. В предни позиции за „смърфовете“ Курдов хвърляше много сили, но така и не успяваше да намери слабо място в противниковата отбрана, като на моменти играеше прекалено индивидуално.

 

В 38-та минута Локо вкара за 2:1, но голът бе напълно справедливо отменен поради засада. Маламов стреля от далечна дистанция и Стефанов засече за 2:1, но той, както и други играчи на домакините, бяха с метри зад бранителите на Ботев.

 

До края на първата част  с изстрели се отличиха Златински за домакините и Неделев за тима на Ферарио Спасов, но до сериозни опасности не се стигна.

 

Второто полувреме започна трудно, като на два пъти играта бе прекъсвана за около минута поради димната завеса над терена, която бе предизвикана от феновете на двата състава. След като димките и факлите бяха премахнати от тревното покритие, футболистите вече можеха да се съсредоточат върху играта си във врящия котел, наречен стадион „Локомотив“. Офанзивните функции на тима на гостите бяха притъпени, тъй като нападателят Вандер Виера бе принуден да напусне на полувремето заради травма.

 

В 57-та минута ботевистите изригнаха в неистова радост и имаше защо. Резултатът вече бе 2:1 в тяхна полза, благодарение на Тодор Неделев. Атанас Курдов опита да атакува сам, но загуби топката и след бърза контраатака, преминала през Цветков, топката стигна до Иршак на десния фланг, който меко и красиво намери Неделев на втора греда. Нападателят с номер 8 не се поколеба и с левия крак вкара за 2:1, което означаваше и пълен обрат.

 

Наставникът на Локомотив Стефан Генов предприе двойна смяна, изваждайки от игра Курдов и Стефанов. На тяхно място влязоха Николай Дюлгеров, както и младата надежда, дошла от Манчестър Сити – Серафим Михайлов. В 66-та минута отборът на Ботев остана с човек по-малко, тъй като за втори жълт картон бе изгонен централният бранител Грънчаров. След 2 тежки минути треньорът Спасов реагира бързо и замени полузащитника Мариян Огнянов, за да пусне друг защитник и да заздрави дефанзивната линия пред Шеткус.

 

В 73-та минута Тодор Неделев бе изключително близо до трети гол, но стражът Господинов охлади страстите. Неделев овладя красиво една висока топка пред погледа на Валери Георгиев и без да чака я прати от воле към целта, където Господинов трябваше да се изпъне докрай, за да избие в ъглов удар, дори с помощта и на горната греда.

 

С човек по-малко в състава си Ферарио Спасов реши да се фокусира върху опазването на преднината, откъдето може би дойде и негативният развой на събитията за гостите. В 84-та минута Рангел Абушев вкара второто си попадение в дербито след много добро центриране от дясното крило на Даниел Георгиев. Абушев успя да насочи добре топката с глава, за да елиминира литовския страж Шеткус и да докара неописуема радост на трибуна Бесика и феновете на тима.

 

Само две минути по-късно Абушев можеше да направи хеттрик и да реши двубоя, но след добро високо подаване стреля с глава в аут от чиста позиция. В последните секунди на сблъсъка ботевистите хвърлиха всички сили напред с надежда за победа, но до нови голове не се стигна. Така след изключително интересен и напрегнат двубой Локо и Ботев ще се задоволят с по една точка.

 

ЛОКОМОТИВ (ПД)

2 : 2

Краен

БОТЕВ (ПД)

04 ноември 2012 14:29, Зрители: 10000, Стадион: “Локомотив”,
Гл.съдия: Станислав Тодоров, Шумен

 1 : 0   4. Абушев  13′
 1 : 1   8. Неделев  22′
 1 : 2   8. Неделев  57′
 2 : 2   4. Абушев  84′
Локомотив (Пд)
22. Господинов
3. В. Георгиев
6. Котев
55. Кавдански
77. Диего
23. Д. Георгиев
16. Златински (к)
4. Абушев
9. Курдов
89. Маламов
88. Стефанов
Резерви:
1. Кунчев
5. Ковачев
19. Петров
26. Дюлгеров
33. Атанасов
17. Марков
95. Михайлов
Старши треньор
Стефан Генов
Ботев (Пд)
23. Шеткус
11. Христов
3. Караславов
5. Грънчаров
16. Иршак
10. Паласуелос
7. Огнянов
26. Енрике
8. Неделев
19. Цветков
9. Виера
Резерви:
1. Иванов
89. Станчев
14. Рахов
17. Димитров
90. Атанасов
22. Гюзелев
6. Дяков
Старши треньор
Ферарио Спасов

Събития

90+3′ Край на битката за Пловдив! Два гола на Тодор Неделев и два на Рангел Абушев определиха тя да завърши със зрелищното равенство 2:2!
90+3′ Разбъркване в пеналта на домакините, неуспешен удар на Цветков и ъглов удар за Ботев. Последен шанс за “канарите”.
90+2′ Жълт картон за Даниел Георгиев
90′ Три минути продължение
89′ Жълт картон за Кирил Котев за фаул срещу Петър Атанасов
86′ Какъв пропуск на Абушев!!! Голмайсторът можеше да реши двубоя с глава от чиста позиция, но прати топката в аут!
84′ ГОООЛ!!! Локомотив изравнява резултата! Абушев вкара втори гол за “железничарите” след добро центриране от десния фланг на Даниел Георгиев!
83′ Димо Атанасов на мястото на Кавдански
83′ Мартин Кавдански е заменен, с което Генов изчерпва смените си
83′ Жълт картон и за Валери Георгиев
79′ Добра висока топка стигна до Абушев, който беше свободен на малкото наказателното поле и стреля в аут. Има и вдигнат флаг за засада.
76′ Стефан Станчев на мястото на Неделев
76′ Играчът на мача до момента Тодор Неделев е заменен от Ферарио Спасов
74′ Отново Господинов се намесва и чисти напред топката след центриране от корнер
73′ Изключително красиво овладяване и воле на Неделев почти матира стража Господинов, който обаче успя едва да избие в ъглов удар, с помощта и на горната греда
70′ Удар на Златински – право в стената от играчи на гостите
69′ Иршак извърши нарушение срещу Златински в близост до дъгата пред наказателното поле на Ботев
68′ Ангел Рахов замени Огнянов
68′ Светкавична реакция на наставника на “канарчетата” Ферарио Спасов – той извади от игра халфа Мариян Огнянов, за да пусне централен бранител
66′ Ботев остава с човек по-малко на терена! Централният защитник Грънчаров извърши фаул за втори жълт картон срещу резервата Серафим Михайлов и беше изпратен под душовете от съдията Тодоров
62′ Серафим Михайлов на мястото на Курдов. Михайлов е известен с периода, който изкара в младежките формации на английския Манчестър Сити
62′ Атанас Курдов е вторият състезател, който излиза
62′ Николай Дюлгеров на мястото на Стефанов
62′ Двойна смяна прави треньорът на Локо Стефан Генов. Първият напуснал е Стефанов
57′ ГООООЛ! Тодор Неделев с втори гол за “канарчетата”! Курдов загуби топката в предни позиции и позволи на гостите да комбинират добре чрез Цветков и Иршак, който намери на втора греда Неделев, за да бъде узаконен обрата в резултата!
55′ Абушев иска фаул заради груба игра на Грънчаров, но такъв не е отсъден
51′ Топката е в движение, като димът над терена на стадиона се разсея почти изцяло и футболистите имат условия да вършат задълженията си
49′ Играта е накъсвана често, заради изявите на феновете на двата тима
47′ Играта е прекъсната заради димки и факли по терена на стадион “Локомотив”
46′ Петър Атанасов на мястото на Виера
46′ Вандер Виера е получил контузия и е заменен
46′ Начало на втората част!
45+1′ Край на първото полувреме! Локо – Ботев 1:1 след 45 минути игра в битката за Пловдив!
45+1′ Много неточен шут на Неделев от около 20 метра
45+1′ Добро центриране отляво към Цветков, но бранител на Локо изчисти
45+1′ Една минута продължение на първата част
45′ Вандер получава лекарска помощ
43′ Удар на Златински от около 20 метра, твърде слаб и в ръцете на Шеткус
43′ Курдов се озова на добра позиция пред пеналта на гостите, но игра индивидуално и загуби топката, вбесявайки наставника си Стефан Генов
39′ Златински получава медицинска помощ след сблъсък със съперник в централната зона
38′ Локо отбеляза за 2:1, но попадението бе отменено заради засада! Маламов стреля от далечна дистанция и Стефанов засече във вратата, но беше с метри зад отбраната на Ботев.
38′ Фаул в атака на Цветков срещу Дани Георгиев
37′ Неуспешно центриране от страна на домакините
36′ Грънчаров игра непозволено срещу Курдов на около 35 метра от вратата на стража Шеткус
35′ Енрике и Цветков съвместно пробиха отляво, но първият центрира твърде неточно и в аут
32′ Остра топка към пеналта на Ботев от лявото крило – аут
30′ Фаул на Грънчаров срещу вратаря Господинов след втория корнер в полза на Ботев
30′ Центриране от ляво на вратата на Господинов и нов ъглов удар
30′ Атака на Христов по десния фланг и корнер за “канарчетата”
28′ Мартин Кавдански бе близо до сериозна грешка в отбрана, докато Виера дебне, но бранителите на домакините се справиха със ситуацията
25′ Двата отбора демонстрират зрелищно дерби пред около 10 000 зрители на пловдивския стадион “Локомотив”
22′ ГОООЛ!!! Ботев изравнява! Вандер центрира отдясно за Цветков, защитата в черно-бяло успя да отклони, но топката попадна в краката на Тодор Неделев, който с левия крак ниско отбеляза за 1:1 в долния ляв ъгъл на вратата на Господинов!
20′ Центрирана топка в наказателното поле на Локомотив – Господинов изби напред, за да започне бърза контраатака, при която Абушев и Маламов не успяха да елиминират бранителите на гостите
20′ Иван Цветков се бори по лявото крило с Кирил Котев, ботевистите спечелиха терен, след което и Вандер бе фаулиран в близост до корнера
18′ Неделев извърши фаул в атака и футболистите на Локо отново центрираха, но Шеткус улови без колебание
17′ Валери Георгиев центрира в пеналта на Ботев – без успех
15′ Жълт картон за Виера за грубо нарушение в атака срещу Даниел Георгиев
13′ ГООООЛ! Локо повежда в резултатата!!! Рангел Абушев даде преднина на своите след дълъг пас от задни позиции. Абушев елиминира красиво Енрике по десния фланг, след което влезе навътре, преодолявайки Неделев и Грънчаров, за да стреля точно за 1:0
12′ Домакините центрираха топката от фаул, но бранителите в жълто-черно изчистиха в предни позиции
11′ Грънчаров спря непозволено Стефанов в своята половина и получава първия жълт картон
10′ Неделев притисна Дани Георгиев по левия фланг, но след рикошет Локо спечели тъч
9′ Здрава битка в централната зона малко преди да изминат 10 минути от началото на срещата
6′ Фаул на Вандер Виера в атака
6′ Домакините контраатакуваха чрез Абушев отдясно, но той игра индивидуално и загуби притежанието на топката
3′ В близост до стадиона имаше и трима задържани преди дербито заради нетрезво състояние или неспазване на полицейско разпореждане
2′ Центрирана топка в наказателното поле на Локо, Грънчаров я насочи добре, но Господинов улови без проблеми
2′ Феновете на Ботев също се активизираха, запалвайки димките
1′ Фаул на Кавдански срещу Вандер още в първите секунди на мача
1′ Начало на дербито в Пловдив!
0′ Агитката на “смърфовете” вкара в действие фойерверки
0′ Двата отбора вече са на терена, предвождани от главния съдия Станислав Тодоров
0′ Агитките на двата отбора вече са по трибуните на стадион “Локомотив” в парк Лаута. След по-малко от половин час започва битката на гладиаторите за Пловдив.