Барселона и Юнайтед се класират на 1/8-финалите при победа днес, Група “F” e “най-завързана” (ОБЗОР

София. Днес ще се играят 8 мача от четвърти кръг в груповата фаза на турнира Шампионска лига. В група “Е” италианският шампион Ювентус е домакин на Нордселанд, а вторият в групата Челси посреща изненадващия лидер Шахтьор Донецк. В група „F” испанският Валенсия и белоруският първенец БАТЕ Борисов са първи и втори в потока с по 6 точки. Те ще играят един срещу друг на стадион „Местая”. В другата среща от групата немският Байерн Мюнхен е домакин на Лил. В група G навършилият 125 години от създаването си шотландски клуб Селтик има трудно домакинство на испанския вицешампион Барселона. В другия двубой Спартак Москва има шанс да се класира на второто място, ако победи Бенфика. В последните мачове за днес румънският Клуж играе с турския Галатасарай в Балканското дерби от група H. В другата среща Спортинг (Брага) е домакин на Манчестър Юнайтед. Всички мачове са от 21:45 часа. На стадион “Сантяго Бернабеу” в Мадрид испанският шампион Реал успя да спечели точка срещу Борусия (Дортмунд). Двата тима завършиха 2:2 в мач от група “D” на турнира Шампионска лига. Марко Ройс откри резултата 28-ата минута, но 6 минути по-късно Пепе изравни с гол с глава. В 45-ата минута Марио Гьотце отново изведе немския тим напред в резултата след перфектен пас на Гроскройц. В 89-ата минута Месут Йозил се превърна в герой за домакините, вкарвайки изравнителен гол: FOCUS-SPORT

ГРУПА “Е”

Торес показва “Златната обувка” от ЕВРО 2012 преди Челси – Шахтьор Донецк
Голмайсторът на Испания на последното европейско първенство Фернандо Торес получи “Златната обувка” за най-добър нападател на турнира. Той вкара гол победния гол на финала на първенството и си пожела да спечели ФА Къп и Шампионската лига тази година с Челси.
Торес ще покаже трофея си на феновете на “Стамфорд Бридж” преди мача на Челси с Шахтьор Донецк от Шампионската лига днес.
С три гола (два срещу Ирландия и на финала срещу Италия) Торес бе коронован голмайстор на ЕВРО 2012, след който Испания запази евротитлата си.

Ювентус остана без нападатели срещу Нордселанд
Кого да пусне в атака – над този въпрос размишлява треньорът на Ювентус Антонио Конте преди мача с датския Нордселанд довечера в Торино. След 3 поредни хикса в първите 3 кръга в група Е на турнира Шампионска лига победата е задължителна за торинци, ако искат да продължат в преките елиминации. Черногорецът Мирко Вучинич със сигурност отпада заради контузия на прасеца в дербито с Интер (1:3) в събота. Търпението на Антонио Конте към Себастиан Джовинко започва да се изчерпва и италианецът все по-рядко ще получава шансове за игра заради слабата си форма, твърди “Гадзета дело Спорт”. Най-вероятно нападението на Юве срещу датчаните ще бъде Бендтнер –Куалиярела.

Арменец е в основата на успехите на Шахтьор Донецк
Арменецът Хенрик Мхитарян е само на 23 години, но вече е напът да спечели третата си поредна награда за най-добър футболист на Армения. Халфът се откроява със силните си и постоянни изяви не само за националния отбор, но и в звездния тим на Шахтьор. Особено през този сезон след напускането на Жадсон, Хенрик заблестя в тима, воден от Мирча Луческу. И накара румънския треньор да загърби пристрастията си към бразилските играчи и да обърне малко повече внимание на талантите от Източна Европа. Миналия сезон Жадсон беше окупирал поста зад нападателите, а Мхитарян играеше по-близо до защитниците, любимата позиция на арменския талант. Когато Жадсон се върна в Бразилия през лятото, всички в Шахтьор се стреснаха. Защото точно бразилецът беше в основата на триумфа в Лига Европа. Опасенията се оказаха напразни: Мхитарян запълни повече от добре празнината. Шахтьор има 12 победи от 12 мача през този сезон, а вкарал е 38 гола и е допуснал едва 6. В Шампионската лига украинците също не познават загубата – победи срещу Челси и Нордселанд, и равенство с Ювентус в Торино. В основата на добрия старт е Мхитарян, който има 14 гола в Украйна и още 2 в Шампионската лига. “Не обръщам голямо внимание на головете”, признава арменският футболист. Мелодията на бойния арменски танц, която всеки път озвучава “Донбас Арена” след негов гол, стана една от най-популярните през тази есен в Донецк. “Нашата най-голяма крачка напред е развитието на Мхитарян – призна Луческу. – Той ускори играта и отвори нови пространства”.
Звездата на Шахтьор е роден в Ереван през януари 1989 г., но още същата година се мести във Франция, където баща му Хамлет играе 5 години в долните дивизии. През 1995 г. семейството се връща в Армения, като баща му почива само година по-късно от тумор в мозъка. Тогава Хенрик е на 7 години. Неговото семейство е изцяло футболно. Баща му има 2 мача за националния отбор на Армения, майка му е мениджър на националния отбор към Арменската футболна федерация, а сестра му Моника работи за УЕФА в Нион. На 17 г. Хенрик се присъединява към Пюник и дори прекарва 4 месеца в академията на Сао Пауло като част от споразумение между двата клуба. На 20 г. се мести в Металург Донецк. На Шахтьор е нужна само година, за да извади 5 млн. евро и да вземе арменския талант в по-силния тим от Донецк. Мхитарян успя бързо да се наложи благодарение и на факта, че знае португалски от престоя си в Сао Пауло и се разбира добре с бразилците. “Всяко начало е трудно, но неговата адаптация беше ускорена от големия му футболен интелект – обяснява Луческу. – Той е един завършен футболист. Освен че създава положения, той може и да отнема топката”.

Челси няма домакинска загуба при Ди Матео в турнира, но Шахтьор Донецк е лидер в групата
Eвропейският клубен шампион Челси е домакин на Шахтьор (Донецк) в мач от 4-и кръг от груповата фаза на турнира Шампионска лига днес, а в неделя е дербито на Англия срещу Ливърпул.
Преди две седмици носителят на трофея в най-престижния европейски турнир загуби гостуването си на украинския шампион с 1:2. Така сините от Лондон останаха на второто място във временното класиране с актив от 4 точки, докато Шахтьор е първи със 7.
В тима на Роберто ди Матео няма контузени играчи, като единствено под въпрос е участието на Франк Лампард, който получи травма в първия двубой. Хуан Мата пропусна гостуването на Суонзи поради разтежение, но се очаква да бъде титуляр.
По всяка вероятност в отбраната ще си партнират Давид Луис и Джон Тери.
Под ръководството на Ди Матео Челси няма допусната загуба на собствен терен и от тима обещават да продължат тази успешна традиция. За Шахтьор под въпрос е участието на Илсиньо, който е контузен.
Не на последно място предстои и нов сблъсък между двама от най-богатите собственици на клубове – Роман Абрамович и Ринат Ахметов.
Мачът Челси – Шахтьор е днес от 21:45 часа.

Ювентус търси първи 3 точки накуп срещу датския шампион
След три равенства в групата на Шампионската лига Ювентус ще се опита да стигне до първия си успех в надпреварата през този сезон. Преди домакинството на Нордселанд футболистите от Торино имат 3 точки и заемат третата позиция в класирането, докато първият Шахтьор е със 7, а вторият Челси има 4.
Така срещата с датския шампион се явява изключително важна за торинци. Преди няколко дни отборът допусна загуба в голямото дерби на Серия А от Интер с 1:3. Поражението от нерадзурите, сложи край на серията на Ювентус от 49 срещи без допусната загуба в Калчото. Под въпрос е участието на Мирко Вучинич, който е с травма, като в негово отсъствие има вариант титуляр да бъде Никлас Бендтнер.
За датчаните под въпрос е капитанът Николай Стокхолм, който е с разтежение.
Сблъсъка Ювентус – Нордселанд е днес от 21:45 часа.

Челси без Ашли Коул в мача с Шахтьор (Донецк)
Мениджърът на Челси Роберто ди Матео няма да може да разчита на Ашли Коул в предстоящия мач с Шахтьор (Донецк) от Шампионската лига днес от 21:45 часа.
„Ашли Коул не е готов за днесшния мач. Той има разтежение, но няма да бъде дълго време извън игра“, коментира италианският мениджър на европейския клубен шампион.
Райън Бертранд ще замени 31-годишния английски национал в състава на лондончани. „Имам пълно доверие в Бертранд, който се представя много добре от началото на сезона. Ние трябва да покажем най-доброто от себе си. Имаме добри играчи и се надявам да постигнем важен успех“, допълни Ди Матео.

***

Резултати/Програма на мачовете от група “E”
19 септември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Норселанд 2:0
Челси – Ювентус 2:2
2 октомври, 21:45 часа
Ювентус – Шахтьор (Донецк) 1:1
Нордселанд – Челси 0:4
23 октомври, 21:45 часа
Нордселанд – Ювентус 1:1
Шахтьор (Донецк) – Челси 2:1
7 ноември, 21:45 часа
Ювентус – Нордселанд
Челси – Шахтьор (Донецк)
20 ноември, 21:45 часа
Нордселанд – Шахтьор (Донецк)
Ювентус – Челси
5 декември, 21:45 часа
Шахтьор (Донецк) – Ювентус
Челси – Нордселанд

Класиране
1. Шахтьор (Донецк, Украйна) 3 2 1 0 5:2 7
2.Челси (Англия) 3 1 1 1 7:4 4
3.Ювентус (Италия) 3 0 3 0 4:4 3
4. Нордселанд (Дания) 3 0 1 2 1:7 1

ГРУПА “F”

Маурисио Пелегрино: Победата срещу БАТЕ ще бъде изключително важна стъпка за нас
Треньорът на Валенсия Маурисио Пелегрино призна, че победа срещу БАТЕ Борисов днес в мач от 4-и кръг в турнира Шампионска лига на стадион “Местая” ще бъде важна стъпка за класирането на испанския тим в следващата фаза, съобщи вестник “Марка”.
“Това е важен мач, групата още не е решена. Ще бъде мач, в който, ако ние спечелим, ще бъде една стъпка напред, а ако не победим, ще стане доста сложно положението ни в групата”, каза той.
Въпреки че Валенсия победи БАТЕ с 3:0 в предишния кръг, специалистът каза, че неговият отбор е наясно с важността на срещата.
“Ние сме наясно съз значението на мача. БАТЕ има много добри игри и чака удобни грешки на противника”, каза той.
“Всички стоим зад Солдадо, който бе на погребението на дядо си. Подкрепяме цялото семейство. Ще преценим емоционалното му състояние в последния момент, преди да определим стартовия състав”.
Пелегрино заяви, че причините за малкия брой фенове, подкрепящи тима, не са футболни, като се позова на икономическата криза.

Гончаренко: Трябва да опазим Солдадо
Треньорът на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко призна, че една от целите на неговия отбор в мача срещу Валенсия на стадион “Местая” от 4-и кръг в турнира Шампионска лига, е да опази нападателя на испанците Роберто Солдадо, който бе автор на три гола за Валенсия на двубоя в Минск.
“Солдадо е много добрът, има няколко треньори в света, които могат да противопоставят играчи на футболист като него. Една от нашите цели е да се опитаме да го обезсилим”, каза Гончаренко на официалната пресконференция преди мача.
Той добави: “Аз не съм притеснен за играта, защото всички са много мотивирани да спечелят. Всеки треньор има задача да намери силата на противника и да се възползва от пропуските му.”
Гончаренко настоя: “ние трябва да отстраним грешките си от двубоя срещу Валенсия в Минск” и изтъкна възможностите за класирането на отбора. “Групата още не е решена и не можем да мислим занапред.”
Полузащитникът Ренан Бресан заяви след поражението в Минск, че “Валенсия е много силен и трябва да се премахнат слабостите, тъй като белорусите правят, каквото могат, за да спечелят”.
Играчът призна, че статистиката на БАТЕ в Испания не е добра, след като загуби предишните си три двубоя, но отбеляза, че отборът ще се стреми към победа.

Победата на Лил над Байерн – мисията невъзможна
След три изиграни кръга от груповата фаза на Шампионската лига група “F” се очертава като една от най-интересните. За това основа вина има беларуският тим на БАТЕ (Борисов), който обърка сметките на Байерн, Валенсия и Лил, с двете си победи над баварския гранд и шампионите на Франция от 2011 година. В момента Байерн, БАТЕ и Валенсия са лидери с по 6 точки, а за Лил изглежда, че класирането за следващата фаза е по-скоро невъзможно. Със сигурност гостуването в Мюнхен е последният шанс на играчите на Руди Гарсия да се включат в борбата за първите две места. Победата обаче би дошла изключително трудно, имайки предвид класния състав на баварците, както и първият мач между двата тима преди две седмици, когато Байерн спечели с 1:0 без да покаже най-добрата си игра.
Байерн е спечелил последните си две домакинства на френски отбори и сега привържениците на най-успешния немски клуб се надяват на нов успех, който ще даде малко повече спокойствие на треньора Юп Хайнкес преди последните два мача като домакин на БАТЕ и гост на Валенсия. Баварците се представят страхотно в домакинските си мачове в Европа, като в последните 16 двубоя на Алианц Арена са постигнали впечатляващите 15 победи. Формата на тима продължава да е много висока, като в Бундеслига Байерн е убедителен лидер с пълен актив от 27 точки, след като записа девет поредни успеха.
Най вероятно Хайнкес ще заложи на същия състав, който спечели съботния си мач с Хамбургер с 3:0. В него на резервната скамейка остана Холгер Бадщубер, а мястото му в защита зае наскоро завърналият се след контузия Давид Алаба. В средата на терена наставникът може да избира между Швайнщайгер, Мартинес и Густаво, а голямата въпросителна е дали Ариен Робен ще започне като титуляр.
Отборът на Лил не само, че не е печелил при визитите си в Германия, но изобщо не е отбелязвал попадение. Французите са допуснали поражения в последните си три мача с отбори от Бунделсигата. Тимът не се представя убедително в гостуванията си в груповата фаза на турнира, като в последните 8 мача извън Франция има две победи, две равенства и четири загуби. Любопитен факт е, че френския тим е лидер в класацията по получени жълти картони с 10, колкото има белгийският Андерлехт. Лил ще бъде без много от важните си играчи, сред които Дебюши, Баша, Гай, Мендес и Динье.
Мачът е днес от 21:45 часа.

Байерн без Манджукич срещу Лил заради настинка
Рекордьорът с 22 титли на Германия Байерн най-вероятно ще бъде без хърватския нападател Марио Манджукич в домакинството срещу Лил от Група F на Шампионската лига днес от 21:45 часа. Преди две седмици баварците излъгаха френския гранд като гости с 1:0.
26-годишният хърватски национал не взе участие в последната тренировка на баварците заради простуда. Нападателят е бил пратен да се лекува вкъщи.
Днес ще бъде решено дали Манджукич да бъде включен в групата. Готов да го замести в мача с „кучетата” е перуанецът Клаудио Писаро. Немският национал Марио Гомес все още не е напълно възстановен от травма в глезена и е твърде рано да се завърне в игра.

Солдадо е под въпрос за мача на Валенсия с БАТЕ
Нападателят на Валенсия и на испанския национален отбор Роберто Солдадо е под въпрос за мача от 4-тия кръг на Шампионската лига в сряда срещу БАТЕ Борисов, тъй като днес е присъствал на погребението на своя дядо. Това каза днес старши треньорът на испанския отбор Маурисио Пелегрино.
“Ние ще видим как се чувства днес. Ние всички подкрепяме Роберто и неговото семейство”, каза днес на пресконференция Маурисио Пелегрино.
В Минск Валенсия постигна убедителна победа с 3:0 над белоруския тим, като именно Роберто Солдадо блесна с хеттрик във вратата на домакините.
Валенсия и БАТЕ имат по равен брой точки в група F на Шампионската лига – по 6, колкото има и финалистът от миналия сезон Байерн.

Лил с кадрови проблеми в защита преди гостуването на Байерн
Френският гранд Лил има кадрови проблеми в защита преди гостуването на Байерн в мач от четвъртия кръг на Група F в Шампионската лига. Французите играят срещу баварците на „Алианц Арена” в Мюнхен в сряда от 21:45 часа.
Трима от основните бранители на Лил са с контузии след победата при гостуването на Евиан (2:0) през уикенда в мач от 11-ия кръг на френската Лига 1. Франк Бериа се контузи на загрявката преди мача и бе заменен от Лоран Бонар, а Марко Баша и Матийо Дебюши пострадаха по време на срещата и бяха заменени принудително.
Освен това с травми са още Идриса Гай, Райън Мендес, Лукас Дин и Адама Сумаоро. В момента единствените здрави бранители са Бонар, Давид Розенал, Орелиен Шеджу и Джибрил Сидибе.

Резултати/Програма на мачовете от група “F”
19 септември, 21:45 часа
Лил – БАТЕ (Борисов) 1:3
Байерн – Валенсия 2:0
2 октомври, 21:45 часа
Валенсия – Лил 2:0
БАТЕ (Борисов) – Байерн 3:1
23 октомври, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Валенсия 0:3
Лил – Байерн 0:1
7 ноември, 21:45 часа
Валенсия – БАТЕ (Борисов)
Байерн – Лил
20 ноември, 21:45 часа
БАТЕ (Борисов) – Лил
Валенсия – Байерн
5 декември, 21:45 часа
Лил – Валенсия
Байерн – БАТЕ (Борисов)

Класиране
1. Валенсия (Испания) 3 2 0 1 5:2 6
2. БАТЕ (Борисов, Беларус) 3 2 0 1 6:5 6
3. Байерн (Германия) 3 2 0 1 4:3 6
4. Лил (Франция) 3 0 0 3 1:6 0

ГРУПА “G”

Виланова чупи рекордите на Пеп Гуардиола в Барселона
14 победи, 1 равен и 1 загуба, така тръгна като треньор на Барселона Тито Виланова, който пое отбора преди малко повече от 100 дни. Ако бие Селтик довечера на „Паркхед” в Глазгоу в 4-ия кръг от Шампионската лига, Тито ще задмине своя предшественик Гуардиола като треньора с най-силен старт в турнира. До този момент каталунците имат 3 поредни победи в групата – срещу Спартак М (3:2), Бенфика (2:0) и Селтик (2:1). Виланова успя, без да вдига шум около себе си, да запише своето име в историята на Барселона като треньора с най-силно начало в Ла Лига – 9 победи и 1 равен (срещу Реал М). Единствената му загуба е пак срещу вечния враг – за Суперкупата на Испания. В Шампионската лига активът му досега е 100-процентов: 3 мача, 100% победи, 0 загуби. Общо откакто е начело на каталунския отбор доскорошният помощник на Пеп е регистрирал победи в 87,5% от мачовете.

Рожденикът Селтик се моли за чудо срещу Барселона
Лидерите в седма група на Шампионска лига Барселона и Селтик отново се изправят един срещу друг след драматичната победа на каталунците с 2:1 в двубоя преди две седмици. Шотландците изиграха отличен мач на “Камп Ноу” и ще се опитат да повторят представянето си пред своите фенове на “Селтик Парк”, още повече, че на 6 ноември се навършиха 125 години от създаването на легендарния шотландски клуб.
И в двата отбора има добри новини вследствие на възстановяването на важни футболисти. Жерар Пике и Даниел Алвеш отново са в групата на Барселона и това дава надежди за стабилизиране на защитата. Контузени са Карлес Пуйол и Адриано, а Серхио Бускетс ще изтърпи втори мач наказание.
Мениджърът на домакините Нийл Ленън ще може да разчита на нападателите Гари Хупър и Йоргос Самарас, които пропуснаха равенството 2:2 с Дънди от последния кръг на шотландското първенство.
Барселона е лидер в групата с пълен актив от девет точки, Селтик е на втора позиция с четири. Двубоят започва в 21:45 часа днес.

Бенфика ще играе за задължителни 3 точки срещу Спартак Москва
Бенфика и Спартак (Москва) ще играят един срещу друг в мач от четвъртият кръг на Шампионска лига. При успех и загуба на Селтик от Барселона, един от двата отбора ще излезе на второ място в класирането и ще стане фаворит за позицията, даваща място в следващата фаза.
Двубоят преди две седмици бе много атрактивен и завърши с победа на Спартак с 2:1, но на “Ещадио да Луш” в Лисабон фаворит е Бенфика. Треньорът на Спартак Унай Емери има много проблеми с контузни футболисти. За Португалия не пътуваха голмайсторът на отбора през този сезон Емануел Еменике и друг важен нападател – Велитон. В групата не са още Андрей Дикан, Сергей Песяков, Ейдън Макгийди , Ромуло и капитанът Сергей Паршивлюк.
Треньорът на домакините Жорже Жезуш не може да разчита на Неманя Матич, който е наказан, а Карлош Мартинш получи контузия в последния кръг на първенството, с травми са още Пабло Аймар и Нолито. Двубоят е решителен за Бенфика, тъй като при загуба миналогодишният осминафиналист най-вероятно ще отпадне от надпреварата.
Срещата между Бенфика и Спартак започва в 21:45 часа днес.

Виланова: Срещу Селтик ни е най-важният мач в груповата фаза
Треньорът на Барселона Тито Виланова сподели, че мачът с шотландския шампион Селтик е най-важният за каталунците до края на тази календарна година. Испанският гранд гостува на „детелините” днес от 21:45 часа в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.
“Днес е най-важният ни мач до края на годината. Можем да си гарантираме място напред в Шампкионската лига и да пестим сили на футболисти. В първия мач Селтик игра дефанзивно, но това не значи, че не се справи добре. Беше на крачка да спечели точка на “Камп Ноу”. И Шампионската лига, и Примера са еднакво важни за нас. Никога не сме правили едното състезание приоритетно”, заяви Виланова на пресконференцията в Глазгоу.
“Ще видим какво е състоянието на Пике. Много дни не е играл футбол и не искаме да рискуваме. Меси е достатъчно интелигентен и знае какво върши. Очаквам да продължи да е мотивиран и да бележи”, допълни наставникът на каталунците.

Барселона ще разчита на Пике срещу Селтик
Треньорът Тито Виланова ще разчита на защитника Жерар Пике в мача със Селтик от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Опитният бранител е възстановен от контузия и ще бъде на терена в гостуването на шотландския шампион на 7 ноември. В първата среща “каталунците” се наложиха с 2:1.

Барселона без Адриано в два евромача
Защитникът на Барселона Адриано ще пропусне двубоите от Шампионската лига със Селтик и Спартак (Москва).
Бразилецът ще бъде извън терените три седмици заради мускулна травма в бедрото, която получи по време на вчерашния мач срещу Селта (3:1), съобщиха от медицинския щаб на каталунския клуб.
Адриано вкара първия гол за Барса в срещата, но бе принуден да напусне терена в 38-ата минута. Той няма да може да вземе участие и в три срещи от Примера дивисион в двубоите срещу Майорка, Реал Сарагоса и Леванте.

Резултати/Програма на мачовете от група “G”
19 септември, 21:45 часа
Барселона – Спартак (Москва) 3:2
Селтик – Валенсия 0:0
2 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Селтик 2:3
21:45 часа
Бенфика – Барселона 0:2
23 октомври, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Бенфика 2:1
21:45 часа
Барселона – Селтик 2:1
7 ноември, 21:45 часа
Бенфика – Спартак (Москва)
Селтик – Барселона
20 ноември, 19:00 часа
Спартак (Москва) – Барселона
21:45 часа
Бенфика – Селтик
5 декември, 21:45 часа
Барселона – Бенфика
Селтик – Спартак (Москва)

Класиране
1. Барселона (Испания) 3 3 0 0 7:3 9
2. Селтик (Шотландия) 3 1 1 1 4:4 4
3. Спартак (Москва) 3 1 0 2 6:7 3
4. Бенфика (Португалия) 3 0 1 2 1:4 1

ГРУПА “H”

Клуж или Галатасарай – единият тим ще отпадне преди 1/8-финалите
В балканското дерби на Шампионската лига днес румънският Клуж е домакин на турския Галатасарай. Крайно изненадващо тимът от северната ни съседка победи Брага в първия кръг, а в последния открадна точка при гостуването си в Истанбул и по този начин е на второ място с 4 точки в група “H”. Румънският шампион има нов наставник – Пауло Серджо. Португалският специалист не може да разчита единствено на Рафаел Бастос, който получи контузия последния шампионатен двубой.
Треньорът на Галатасарай Фатих Терим има на разположение всичките си звезди и турският гранд със сигурност ще търси първата си победа. Малко нещастно тимът от Истанбул загуби от Манчестър Юнайтед и Брага, а в последния кръг на калния терен на “Али Сами Йен” изпусна да победи Клуж и има в актива си една-единствена точка. Мачът днес от 21:45 часа със сигурност ще означава и край на мечтите на единия от двата отбора за класиране напред в турнира.

Сър Алекс си пожела Манчестър да спечели групата в турнира по случай 26-годишнината начело на клуба
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призова своите играчи да спечелят групата си в Шампионската лига, след отличното начало, което направиха с три победи от три мача.
Шотландският спец говори за Inside United преди днесшното гостуване срещу Брага. Сър Алекс признава, че евентуална победа в Португалия днес ще е идеален подарък за неговата 26-годишнина начело на Юнайтед, която се отбелязва днес.
„Ще бъде хубаво, да. С 9 точки от първите три мача, ние трябва да продължаваме да мачкаме и да сме сигурни, че ще спечелим първото място в потока. Това е най-важното. Винаги е хубаво да спечелиш групата си“, допълни сър Алекс.
През миналия сезон „червените дяволи“ не успя да се класират за фазата на директните елиминации, а Фъргюсън добави: „След опита от миналата година, оказваме повече внимание на състава, с който играем, използваме опитни футболисти“, каза още мениджърът на Юнайтед.

Манчестър Юнайтед е заплашен да остане без Флечър и Пауъл за мача с Брага
Полузащитниците Дарън Флетчър и Ник Пауъл пропуснаха тренировката на Манчестър Юнайтед преди гостуването срещу Брага в Шампионската лига в сряда.
Двамата не взеха участие в заниманието на клубната база в Карингтън, заедно с другите контузени в дългосрочен план Фил Джоунс (кръст и коляно), Шинджи Кагава и Неманя Видич (и двамата коляно).
Бранителят Крис Смолинг, който продължава своето възстановяване, обаче тренира с тима.

Резултати/Програма на мачовете от група “H”
19 септември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – Галатасарай 1:0
Спортинг (Брага) – ЧФР Клуж 0:2
2 октомври, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Манчестър Юнайтед 1:2
Галатасарай – Спортинг (Брага) 0:2
23 октомври, 21:45 часа
Галатасарай – ЧФР Клуж 1:1
Манчестър Юнайтед – Спортинг (Брага) 3:2
7 ноември, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Галатасарай
Спортинг (Брага) – Манчестър Юнайтед
20 ноември, 21:45 часа
Галатасарай – Манчестър Юнайтед
ЧФР Клуж – Спортинг (Брага)
5 декември, 21:45 часа
Манчестър Юнайтед – ЧФР Клуж
Спортинг (Брага) – Галатасарай

Класиране
1. Манчестър Юнайтед (Англия) 3 3 0 0 6:2 9
2. ЧФР Клуж (Румъния) 3 1 1 1 4:3 4
3. Спортинг (Брага, Португалия) 3 1 0 2 4:5 3
4.Галатасарай (Румъния) 3 0 1 2 1:4 1

Резултати/Програма на мачовете тази седмица:

Група “А”
6 ноември, 21:45 часа
Динамо (Киев) – Порто 0:0
ПСЖ – Динамо (Загреб) 4:0

Група “B”
6 ноември, 21:45 часа
Шалке 04 – Арсенал 2:2
Олимпиакос – Монпелие 3:1

Група “C”
6 ноември, 21:45 часа
Андерлехт – Зенит 1:0
Милан – Малага 1:1

Група “D”
6 ноември, 21:45 часа
Манчестър Сити – Аякс 2:2
Реал (Мадрид) – Борусия (Дортмунд) 2:2

Група “E”
7 ноември, 21:45 часа
Ювентус – Нордселанд
Челси – Шахтьор (Донецк)

Група “F”
7 ноември, 21:45 часа
Валенсия – БАТЕ (Борисов)
Байерн – Лил

Група “G”
7 ноември, 21:45 часа
Бенфика – Спартак (Москва)
Селтик – Барселона

Група “Н”
7 ноември, 21:45 часа
ЧФР Клуж – Галатасарай
Спортинг (Брага) – Манчестър Юнайтед

Съдийските назначения за мачовете от груповата фаза тази седмица:

ГРУПА “А”
Динамо (Киев) – Порто
Киев, “Олимпийски стадион”
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)

ПСЖ – Динамо (Загреб)
Загреб, “Максимир”
Съдия: Павел Гил (Полша)

ГРУПА “В”
Шалке 04 – Арсенал
Гелзенкирхен, “Фелтинс Арена”
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Олимпиакос – Монпелие
Атина, “Георгиос Караискакис”
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

ГРУПА “С”
Андерлехт – Зенит
Брюксел, “Констант ванден Сток”
Съдия: Антони Готие (Франция)

Милан – Малага
Милано, “Джузепе Меаца”
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

ГРУПА “D”
Манчестър Сити – Аякс
Манчестър, “Етихад Стейдиъм”
Съдия: Петер Расмусен (Дания)

Реал (Мадрид) – Борусия (Дортмунд)
Мадрид, “Сантяго Бернабеу”
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

ГРУПА “Е”, 7 ноември
Ювентус – Нордселанд
Торино, “Ювентус Стейдиъм”
Съдия: Александар Ставрев (Македония)

Челси – Шахтьор (Донецк)
Лондон, “Стамфорд Бридж”
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)

ГРУПА “F”
Валенсия – БАТЕ (Борисов)
Валенсия, “Местая”
Съдия: Том Харалд Хаген (Норвегия)

Байерн – Лил
Мюнхен, “Алианц Арена”
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)

ГРУПА “G”
Бенфика – Спартак (Москва)
Лисабон, “Ещадио да Луш”
Съдия: Флориан Майер (Германия)

Селтик – Барселона
Глазгоу, “Селтик Парк”
Съдия: Бьорн Куиперс (Холандия)

ГРУПА “H”
ЧФР Клуж – Галатасарай
Клуж, “Д-р Константин Ръдулеску”
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Спортинг (Брага) – Манчестър Юнайтед
Брага, “Ещадио мунисипал де Брага”
Съдия: Феликс Брих (Германия)